Teollisuuden energiatehokkuus - Finnkone
7034
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7034,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,mega-menu-max-mega-menu-1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.5.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

TEOLLISUUDEN ENERGIATEHOKKUUS

Puhdista ilmaa ja säästä energiaa!

Mitä jos kertoisimme, että saisit hallissanne häiritsevän käryn muutettua kustannnussäästöiksi samalla parantaen työtehoa?

Ellei hallisi ole juuri rakennettu, lämmität todennäköisesti tuotantolaitteillasi hallin kattoa etkä työntekijöitä. Pahimmassa tapauksessa hallisi ovi on talvellakin auki käryjen pois saamiseksi, ja tasapainottelet jatkuvasti lämmityskulujen ja työolosuhteiden kanssa. Kuusi metriä korkeassa hallissa lämpötila katon rajassa on noin 6–8 astetta lämpimämpää verrattuna työskentelykorkeuteen. Kun tämä lämmin ilma saadaan hyödynnettyä, voi säästöpotentiaali helposti olla 8–10 %, eli selvää rahaa viivan alle. Tarjoamamme laitteistot voivat maksaa itsensä takaisin jopa 2 vuodessa!

Energiatehokkuuden hyötyjä

Pienempi ympäristövaikutus

Työmukavuus ja -tuottavuus

Kustannussäästöt

Kilpailuedun saaminen

Säännösten noudattaminen

Tehokas suodatus

Vain 5 päivässä säästöihin kiinni!

Raportointimme jälkeen voit päättää itse etenemisestä, joko

a) jatkat rahan hukkaamista tekemättä mitään
b) korjaat itse mitä korjattavissa on
c) me hoidamme projektin, ja sinä aloitat säästämisen heti

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous tai soita 09 3508 1020

Nykypäivän nopeatempoisessa teollisuusympäristössä energiatehokkuuden merkitystä ei voi yliarvioida. Kun maailma kamppailee ympäristöongelmien ja hiilidioksidipäästöjen vähentämistarpeen kanssa, teollisuusalat ovat muutoksen eturintamassa. Paine ympäristövaikutusten ja käyttökustannusten minimoimiseen kasvaa jatkuvasti, joten energiatehokkaiden koneiden ja ratkaisujen tarve korostuu. Energiatehokkaat ratkaisut ovat tärkeässä roolissa myös strategisena etuna.

Kustannussäästöjä on mahdollista saada useilla eri tavoilla, kuten kierrättämällä työtilan ilmaa järkevämmin, suodattamalla poistettava ilma takaisin työtilaan tai ottamalla talteen ulospuhalletun ilman lämpöenergia. Esimerkkeinä ovat mm. työskentelytilan ilmaa kierrättävä ja samalla suodattava Iperjet Tower jolla 500m2 hallissa voidaan saavuttaa yli 5000€ vuosittaiset säästöt. Toinen tehokas säästöjä tuova esimerkki on maalauskammioiden lämmöntalteenotto jonka avulla voidaan puolittaa energiakustannukset!

Energiatehokkaan ilmanvaihdon hyödyt

Parempi energiatehokkuus

Energiatehokkaat kohdepoisto laitteet on suunniteltu toimimaan pienemmällä energiamäärällä ja tuottamaan saman tai paremman suorituskyvyn. Ne sisältävät usein taajuusmuuntajia, korkean hyötysuhteen moottoreita ja lämmönvaihtimia energiankulutuksen vähentämiseksi. Vanhojen järjestelmien päivittäminen uusiin tuo varmasti säästöjä energiakustannuksissa.

Pienempi ympäristövaikutus

Järkevästi suunnitellut ja toteutetut ilmanvaihtojärjestelmät käyttävät vähemmän energiaa, mikä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja pienentää ympäristöjalanjälkeä. Tämä tukee yrityksen kestävän kehityksen tavoitteita ja voidaan hyödyntää myös markkinoinnin tukena.

Työmukavuus ja -tuottavuus

Energiatehokkaat kohdepoisto- ja ilmanvaihtojärjestelmät ylläpitävät hyvälaatuista, tasaista ja terveellistä ilmanlaatua sekä sisälämpötilaa. Kun työolosuhteet pysyvät tasaisempana, se parantaa työntekijöiden mukavuutta, joka puolestaan ​​lisää tuottavuutta ja vähentää sairauspäiviä.

Kustannussäästöt

Vaikka alkuinvestointi energiatehokkaan ilmanvaihtojärjestelmän päivittämiseen voi olla suurempi, pitkän aikavälin energiansäästöt voivat kompensoida merkittävästi näitä kustannuksia. Pienemmät energialaskut ja pienemmät ylläpitokustannukset tuovat huomattavia taloudellisia etuja.

Tehokas suodatus

Kohdepoistoyksiköiden erittäin tehokkaat suodatusjärjestelmät mahdollistavat suodatetun ilman kierrättämisen takaisin työtilaan. Näin ollen lämmintä ilmaa ei tarvitse puhaltaa ulos epäpuhtauksien poistamiseksi ja lämmityskustannukset pienenevät.

Energiatehokkaat ilmanvaihto- & kohdepoistoratkaisut

Teollisuuden ilmanvaihto- sekä kohdepoistojärjestelmät ovat suunniteltu tarjoamaan mukava työympäristö ja oikealla tavalla toteutettuna minimoimaan energiankulutuksen. Energiatehokkaat lämmitys, ilmanvaihto ja käryjenpoisto ovat ratkaisevan tärkeitä optimaalisten työolosuhteiden ylläpitämisessä teollisuuslaitoksissa. Näiden lisäksi kohdepoistojärjestelmien päivittäminen tai uusien koneiden ja laitteiden lisääminen voi johtaa merkittäviin energiansäästöihin teollisessa toiminnassa.

Esimerkiksi kuusi metriä korkeassa hallissa lämpötila katon rajassa on noin 6–8 astetta lämpimämpää verrattuna työskentelykorkeuteen. Ilmanvaihto on usein suunniteltu niin että tulo- ja poistokanavat on molemmat katonrajassa ja pahimmassa tapauksessa jopa lähekkäin toisiaan. On hyvä pitää mielessä, että D2 rakentamismääräyskokoelman vaatimukset täyttävä ilmanvaihto ei ole kuitenkaan välttämättä energiatehokkuuden tai työntekijöiden hyvinvoinnin kannalta paras ratkaisu. Kun suuressa hallissa katon rajaan karannut lämpö saadaan hyötykäyttöön tehokkaasti niin säästöpotentiaali voi olla jopa 8–10 %.

Iperjet Tower – tehokas ja innovatiivinen hallisuodatin

Oikeilla laitteilla pystytään hyödyntämään työtilan lämpöenergia sekä puhdistamaan ilma samanaikaisesti. Tällainen on esimerkiksi Coralin Iperjet Tower hallisuodatin, joka imee epäpuhtaan ilman hallin katon rajasta ja puhaltaa sen suodatuksen jälkeen puhdistettuna takaisin työtilaan lattian rajaan. Näin saadaan alennettua hallin lämmityskuluja sekä parannettua työskentelymukavuutta. Alla esimerkkilaskelma säästöistä, joita Iperjet Towerin avulla saadaan aikaan 500m2 hallissa, jossa 3 hitsauspistettä.

Ilma ulospuhallettuna

Energiankulutus 3,384 kW
Käyttökustannus/tunti 3,16 €
Käyttökustannus/viikko 707 €
Käyttökustannus/vuosi 36 813 €

Iperjet Towerilla suodatettuna

Energiankulutus 0,1 kW
Käyttökustannus/tunti 2,71 €
Käyttökustannus/viikko 607 €
Käyttökustannus/vuosi 31 591 €

Säästö: 5 222 €

Iperjet-DF-TRU-cover

Energian talteenottojärjestelmät:

Energian talteenottojärjestelmät on suunniteltu ottamaan talteen ja käyttämään uudelleen teollisissa prosesseissa syntyvää hukkalämpöä tai energiaa. Sen sijaan, että tämän ylimääräisen lämmön tai energian annettaisiin haihtua ympäristöön, se valjastetaan hyödyllisiin tarkoituksiin. Energian talteenottojärjestelmien tyyppejä on esimerkiksi lämmönvaihtimet, yhdistetty lämmön ja sähkön (CHP) järjestelmät ja regeneratiiviset lämpöhapettimet (RTO). Lämmöntalteenotto (LTO) järjestelmänt ovat käytössä maalauskammioissa ja niitä saa esimerkiksi ristivirtaisina tai pyörivinä malleina.

Jokainen järjestelmä on suunniteltu ottamaan energiaa talteen tietyistä prosesseista. Esimerkiksi lämmönvaihtimet siirtävät lämpöä lähtevistä prosessivirroista sisääntuleviin, esilämmittäviin nesteisiin tai kaasuihin. CHP-järjestelmät tuottavat samanaikaisesti sähköä ja keräävät hukkalämpöä lämmitys- tai jäähdytystarkoituksiin. Energian talteenottojärjestelmät voivat saada aikaan merkittäviä energiasäästöjä vähentämällä lisälämmityksen, jäähdytyksen tai sähköntuotannon tarvetta. Maalauskammioissa käytettävä ristivirta lämmöntalteenotto mahdollistaa 55-70% hyötysuhteen käytetyn lämpöenergian hyödyntämiseen. Erittäin tehokas pyörivä lämmöntalteenotto mahdollistaa jopa yli 80% hyötysuhteen.

Alla kaksi esimerkkilaskelmaa jossa laskettu maalauskammion energiakustannuksia ilman lämmöntalteenottoa ja sen kanssa. Kuten laskelmista huomataan, käyttökustannukset puolittuvat, kun suurin osa käytetystä lämpöenergiasta saadaan tehokkaasti takaisin hyötykäyttöön. Näin ollen LTO investointi maksaa itsensä takaisin hyvinkin nopeasti!

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous tai soita 09 3508 1020