Pakokaasujen poistojärjestelmät - Finnkone
647
post-template-default,single,single-post,postid-647,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.2,woocommerce-no-js,mega-menu-max-mega-menu-1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.3.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Pakokaasujen poistojärjestelmät

Polttomoottoreiden palamisjätteenä muodostuu myrkyllisiä aineita, joita ei voi suodattaa. Näitä aineita ovat mm. hiilimonoksidi (CO), palamattomat hiilivedyt (HC) sekä erilaiset typenoksidit (NOx). Ko. yhdisteet ovat erittäin vaikeita havaita ja osa niistä on syöpävaarallisia. Edellä mainittujen seikkojen takia on erittäin tärkeää, että korjaamoilla ja katsastusasemilla on hyvin toimiva ja oikein mitoitettu pakokaasujen poistojärjestelmä, joka imee pakokaasut ja epäpuhtaudet ulos työtilasta.

Henkilöautoille mitoitetaan järjestelmä, jossa ilmamäärä on vähintään 100 l/s ja kuorma-autoille 300 l/s. Jos käytetään pakokaasunpoistokiskoa, johon ajoneuvo on liitetty koko ajan, voi ilmavirta olla 2 l/s/m2. Järjestelmä koostuu yleensä pakokaasukeloista, jotka ovat sijoitettu siten, että korjaamon jokaiselle huoltopaikalle saadaan poisto. Puhallin tai puhaltimet mitoitetaan huomioon ottaen kuinka monta moottoria on käynnissä yhtäaikaisesti. Nykyisin käytetään usein myös liukukiskostoa, jossa voidaan joustavasti siirtää imupistettä huoltopaikalta toiselle.

Raskaankalustonkorjaamoissa on käytössä myös lattian alaisia poistojärjestelmiä, jolloin tilassa voidaan hyvin käyttää esim. siltanostimia. Lisäksi on liikuteltavia puhaltimia, kun tarve on liikutella
pakokaasunpoistoa eripuolella korjaamoa tai jos käytössä on vain yksittäinen paikka.

Energiatehokkuus kylmässä maassamme on erittäin tärkeää ottaa huomioon laitteita valittaessa. Kun järjestelmä ei ole käytössä on tärkeää, että IV-kanavat suljetaan asiaan soveltuvilla sulkupelleillä. Jos järjestelmässä on useita poistopisteitä samaan puhaltimeen kytkettynä, voidaan puhallinta tai puhaltimia ohjata taajuusmuuntimella, joka ’aistii’ tarvittavan ilmavirran.

Me Finnkoneessa autamme löytämään juuri oikean ja tehokkaan ratkaisun kaikille korjaamoille ja katsastusasemille. Valikoimaamme kuuluu kaikki pakokaasujen poistoon tarvittavat kelat, puhaltimet, pakokaasuletkut, suulakkeet, ohjauskeskukset sekä kokonaiset pakokaasuradat.

Pakokaasunpoisto


Kiinnostuitko? Pyydä tarjous tai soita 09 3508 1020