Ojangon bussivarikko - Finnkone
5880
post-template-default,single,single-post,postid-5880,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.2,woocommerce-no-js,mega-menu-max-mega-menu-1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.3.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Ojangon bussivarikko

Ojangon bussivarikko

Toimitimme ja asensimme raskaan kaluston bussikorjaamon Vantaan Ojankoon. Tilaajana toimi Vantaan kaupunki ja varikon käyttäjäksi valikoitui Helsingin Bussiliikenne Oy.

Projekti sai alkunsa kesällä 2020 vaikean Korona-ajan vallitessa ympäri maailmaa. Haasteista huolimatta bussivarikko valmistui aikataulussa kesällä 2021 ja toiminta alkoi elokuussa 2021. Finnkone oli mukana alusta asti ja työskentelimme tiiviisti pääurakoitsija SRV:n, Vantaan kaupungin ja ulkopuolisen konsultin kanssa rakentaaksemme modernin varikon tulevaisuudessa lisääntyvää sähköbussi liikennettä varten.

”Ojangon varikolla siirrytään sähköiseen liikenteeseen syksyllä 2022, jolloin noin puolet varikon busseista on sähköbusseja.”

Vantaan Sanomat 6.8.2021

Raskaan kaluston nostimet

Finnkone Oy toimitti varikolle bussien nostoa varten suuret upotettavat sylinterinostimet sekä erittäin laadukkaat Emanuel nostopilarisarjat. Upotettavia sylinterinostimia tuli yhteensä 3 kpl. Kaksi kahden sylinterin ja yksi suuri kolmen sylinterin nostin 45 tonnin nostokyvyllä pitkiä nivelbusseja varten. Erittäin pitkä ja tehokas nostin valittiin sähkökäyttöisten nivelbussien hankintoja ajatellen.

Öljy, neste, paineilma ja pakokaasujen poisto

Toimitukseen kuului myös öljy-, neste- ja paineilmajärjestelmät sekä pakokaasujen poistojärjestelmät. Halliin rakennettiin 4 kpl öljybaareja joissa on mukana sähkö- ja paineilmakelat. Pakokaasukeloja varten rakennettiin erikoiskannakkeet ja kelat varustettiin puhaltimen imun automaattisesti käynnistävillä mikrokytkimillä (kun letku vedetään alas).

Jarrudynamometri

Bussivarikolla on tarkoitus hoitaa myös raskaan kaluston katsastuksia eli toimitimme ja asensimme paikalle Tanskalaisen BM Autoteknik välystesterin sekä jarrutestauslaitteiston hydraulisesti nostavalla kuormituslaitteella. Jarrusovituksia varten valittiin yhteistyökumppanimme Dymatronicin luotettava Dymatic ohjelma.

Keskussiivouslaitteisto

Bussien siivousta varten tarvittiin kattava keskussiivouslaitteisto, joten rakensimme kahdelle bussille soveltuvan siivouslinjaston. Jokaisen (kolmen) oven kohdalle tuotiin imupisteet, joissa on automaattiset läppäventtiilit imurin käynnistystä varten. Näin siivous on helppoa ja nopeaa.

Tämän lisäksi toimitimme mm. kaikki renkaanhuoltolaitteet, kuilunostimen, korjaamopuristimen sekä suuren kokoluokan osienpesukoneen. Kokonaisuus sisälsi siis kaikki toimivaa raskaan kaluston korjaamoa varten tarvittavat laitteet.

Projekti saatiin toteutettua kuten suunniteltu ja luovutettua ajallaan. Löydät alta lisää kuvia projektista.Kiinnostuitko? Pyydä tarjous tai soita 09 3508 1020