Ota yhteyttä

Myynti
09 3508 1020
Huoltotilaukset
09 3508 1031
Varaosat
09 3508 1023

Tuoteryhmät

Typpeä renkaisiin

Renkaiden täyttäminen ilman sijasta typellä tuo autoilijalle monia etuja ja typen käyttö onkin yleistymässä.

Ajan kanssa renkaassa oleva ilma vähenee pikku hiljaa pienten vuotojen kautta. Typpimolekyylit ovat huomattavasti suurempia kuin happimolekyylit, minkä vuoksi typpi kestää renkaassa huomattavasti kauemmin kuin happi. Joidenkin arvioiden mukaan typellä täytetyissä renkaissa paine säilyy jopa 3 - 4 kauemmin kuin tavallisella ilmalla täytetyissä renkaissa. Talvisin renkaiden lämpötilavaihtelut korostuvat, minkä moni huomaa rengaspainesensorien aiheuttamien hälytysten kautta. Typpitäytteisillä renkailla tämä painevaihtelu on huomattavasti pienempää. Väärät rengaspaineet vaikuttavat renkaiden kulumisen lisäksi myös polttoaineen kulutukseen.

 Alipaine

 Polttoaineen kulutus

 Renkaan käyttöikä

 0.2 bar

 + 1 %

 - 10 %

 0.4 bar

 + 2 %

 - 30 %

 0.6 bar

 + 4 %

 - 45 %

Typpi vaikuttaa myös ajoturvallisuuteen. Kun renkaissa on oikeat paineet, ajovakaus säilyy huomattavasti paremmin, jolloin onnettomuusriski on paljon pienempi. Lisäksi typpi ei ruostuta renkaan metallikudoksia.

MISTÄ TYPPEÄ SAA?

Autoilija voi täyttää renkaansa satunnaisesti kaasupullosta, mutta kaupallista toimintaa varten kannattaa ehdottomasti hankkia typpigeneraattori. Kustannustehokkain tapa typen tuottamiseen on suodatustekniikkaan perustuva typpigeneraattori.

Tavallisessa ilmassa on 78% typpeä. Kun kuivattua paineilmaa johdetaan typpigeneraattoriin, se erottelee ilmasta hapen jättäen jäljelle vain typpeä. Pienempien typpigeneraattorien kanssa on käytettävä erillistä typpisäiliötä, jotta renkaat saadaan täytettyä tehokkaasti. Suuremmilla laitteilla renkaat voidaan täyttää suoraan generaattorista tulevalla typellä.