Autokorjaamon perustaminen ja laitekanta - Finnkone
217
post-template-default,single,single-post,postid-217,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,mega-menu-max-mega-menu-1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.5.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Autokorjaamon perustaminen ja laitekanta

Tämänkertaisessa blogissamme käymme hieman läpi autokorjaamon perustamiseen liittyviä asioita. Emme mene ihan liiketoimintasuunnitelman tasolle, sen oletamme kaikilla yritystä perustavilla olevan jo mietittynä. Tarkoitus on enemmän kertoa missä asioissa me voimme auttaa.

Suomessa korjaamoa perustavalla on useita huomioon otettavia seikkoja, liittyen jo pelkästään autokantaan ja sen muutoksiin.

Autokorjaamoilla on kova tekeminen pysyä kehittyvän autokannan mukana. Turvalaitteistojen kuten tutkien ja kameroiden lisääntyminen ajoneuvoissa on entisestään lisännyt korjaamoilta vaadittavaa laitteistoa. Ja tätä myötä myös korjaamoiden kulut ovat kasvaneet. Lisäksi sähköautot ja hybridit luovat omat haasteensa. Moni autokorjaamoa perustava joutuukin miettimään mitä kaikkea korjaamolta oikein vaaditaan, ja onko kaikki välttämätöntä hankkia heti.

Toisaalta Suomessa on kuitenkin edelleen Eurooppalaisella mittapuulla katsottuna vanha autokanta. Korjaamoille on tilaa, ja niiden määrä onkin pysynyt suhteellisen vakaana. Muutoksia kuitenkin koko ajan tapahtuu ja lisääntyvä ketjuuntuminen on yksi suurimmista. Ketjuun liittyminen voi tarjota korjaamolle helpotusta markkinointiin, koulutukseen ja hankintoihin. Pienten korjaamoiden osalta tärkeintä on kuitenkin työn laatu ja luotettavuus, sekä sovituissa hinnoissa pysyminen, jos asiakassuhde halutaan säilyttää. Tästä olemmekin jo kirjoittaneet aiemmin blogissamme.

Mistä aloittelevan korjaamon on lähdettävä liikkeelle?

Tärkeimmät korjaamon laitteista ovat nostimet ja paineilmajärjestelmä. Nämä ovat myös niitä kohteita joihin kannattaa panostaa, sillä jos niihin tulee vikaa, on koko korjaamon toiminta vaarassa seisahtua.

Oikein mitoitettu kompressori ja sen säännöllinen huolto on tärkeää. Jos rengastöitä ja muita paljon paineilmaa vaativia töitä on paljon, tulee valita ruuvikompressori. Lue täältä lisää kompressorin valinnasta.

Nostimissa valinnanvaraa on runsaasti, korjaamotilat ja nostettavat ajoneuvot asettavat ne rajat joiden mukaan valinta suoritetaan. Nostimen valinnasta voit lukea lisää aiemmasta kirjoituksestamme.

Yksi laite, joka jokaiselle korjaamolle kannattaa ehdottomasti hankkia, on automaattivaihteiston huoltolaite. Automaattivaihteistot ovat lisääntyneet jatkuvasti ja uusista autoista vähintään puolet myydään automaattivaihteisina.  Automaattivaihteistot edellyttävät toimintakykynsä säilyttääkseen huoltoa tasaisin väliajoin. Automaattivaihteistojen öljynvaihdosta voit lukea lisää blogistamme.

Korjaamoilla on myös omat sesonkinsa. Renkaiden vaihto ja säilytys on lisääntynyt valtavasti ja rengas- sekä tasapainotuskone ovat välttämättömät myös korjaamolla. Rengaskoneen valinnasta voit lukea lisää täältä.

Nyt kesällä on ilmastoinnin huoltojen sesonki. Kylmäaineissa tapahtui 2017 muutos, kun Euroopan Unioin uusi F-kaasuasetus (N:o 517/2014) määräsi uuden 150 GWP-rajan käytettäväksi kaikkien uusien autojen ilmastointilaitteissa 1.1.2017 alkaen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vanhan R134 kylmäaineen tilalle, uusissa 1.1.2017 jälkeen rekisteröidyissä ajoneuvoissa alettiin käyttää 1234yf – kylmäainetta. Molemmille aineille on omat laitteensa ja lisäksi nykyisin löytyy myös yhdistelmälaitteita.

Tähänkin sesonkiin ehtii vielä mukaan, katso laitteet täältä, ja pyydä tarjous!

Korjaamoa perustaessa on tärkeää laatia selvät tavoitteet ja pyrkiä löytämään oma segmenttinsä, joko tarjoamalla jotain uutta tai tekemällä jotain paremmin kuin muut. On hyvä miettiä uusia toimintamalleja joilla asiakkaan mielenkiinto saadaan herätettyä. On myös ymmärrettävä että ala uusiutuu jatkuvasti ja kehityksen mukana täytyy pysyä. Finnkoneen asiantuntevat myyjät auttavat sinua löytämään oikeat laitteet tukemaan valittua toimintamallia.

Samoin rahoitusasioissa voi kauttamme kysyä leasing-rahoitusta, jolloin omaa pääomaa ei tarvitse sitoa kiinni laitteisiin. Katso lisää leasing rahoituksesta täältä tai blogistamme löydät 9 hyötyä leasingrahoituksesta.

Joten jos suunnittelet korjaamon perustamista, ota rohkeasti yhteyttä!Kiinnostuitko? Pyydä tarjous tai soita 09 3508 1020