Topdon järjestelmätesterit - Finnkone
6020
post-template-default,single,single-post,postid-6020,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.2,woocommerce-no-js,mega-menu-max-mega-menu-1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.3.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Topdon järjestelmätesterit

Olemme lisänneet valikoimaamme erittäin monipuoliset ja käyttäjäystävälliset Topdon järjestelmätesterit. Nykyajoneuvojen elektronisten ja tietokoneohjattujen komponenttien määrä kasvaa jatkuvasti, jonka seurauksena vian löytäminen vaatii usein osaavan mekaanikon lisäksi kattavaa järjestelmätesteriä. Ajoneuvojen korjauksen nopeuttaminen ja korjaamon toiminnan tehostaminen on tuottavuuden kannalta erittäin tärkeä jatkuva prosessi. Diagnostiikkatyökalut tuovatkin tähän prosessiin merkittävästi helpotusta, nopeuttavat vianmääritystä ja tehostavat prosessia. Myös vian korjaaminen edellyttää, että käytössä olevat työkalut ovat nykyaikaiset ja jatkuvasti kehittyvät. Tämä tarkoittaa yleisesti erittäin kalliita ja monimutkaisia ammattitason laitteistoja.

Laadukas järjestelmätesteri

Kynnys kunnollisen diagnostiikkatesterin investoimiseen onkin ollut pitkään monelle korjaamolle liian suuri, mutta ei enää. Topdonin ELITE on monipuolinen ja helppokäyttöinen diagnostiikkatesteri, jonka hinta on saatu pysymään erittäin edullisena verrattuna kilpailijoihin. Tässä 10” tabletti-tyyppisessä laitteessa on erittäin kestävä suojakotelointi, joka on käytössä läppäriä paljon kestävämpi. Laite on myös erittäin paljon kätevämpi käyttää, koska sitä on helppo pitää käsissä, käyttää auton sisällä ja ottaa mukaan koeajolle.

Topdon valikoimasta löytyy myös diagnostiikkalaite raskaalle kalustolle. Raskaan kaluston ohjelmiston (HD) voi hankkia joko SMART  tai MAX malliiin henkilöautojen datan lisäksi.

Monipuolinen & helppokäyttöinen

Topdon järjestelmätesteri on myös todella käyttäjäystävällinen ja varustettu monella innovatiivisella toiminnolla helpottamaan ja nopeuttamaan työskentelyä. Laitteen älykäs diagnoosi tunnistaa kytketyn ajoneuvon VIN numeron ja lukee mahdolliset vikakoodit nopeasti ja vaivattomasti. Tämän lisäksi Topdon testerissä on kattava pikavalikko, josta ajoneuvon eri ohjainlaitteiden tarkistaminen ja työstäminen on todella vaivatonta. Käyttäjä pääsee heti käsiksi haluamaansa ohjainlaitteeseen, ilman, että sitä tarvitsee etsiä ajoneuvon omasta usein monimutkaisesta valikkorakenteesta. Valikot saadaan käännettyä myös Suomen kielelle näppärästi käännöstyökalulla.

Alla video käyttöliittymän esittelystä:

Kattavat toiminnot

Tässä diagnostiikkatestereissä on myös nerokas toiminto, joka vie löydetyn vikakoodin suoraan Googlen nettihakuun ja hakee sieltä tietoja kyseisestä koodista. Netistä löytyy useimmiten myös hyviä korjausvideoita, jotka ovat parempia kuin kankeat kirjalliset korjausohjeet. Laitteen nettiselain mahdollistaa myös sen, että Autodata ja muut vastaavat nettiperäiset järjestelmät ovat käytettävissä samalla laitteella (kunhan korjaamolla on niihin lisenssit). Järjestelmätesteri mahdollistaa myös alkutilanteen (PRE-SCAN) ja korjauksien jälkeisen tilan (POST-SCAN) tallentamisen, eli tiedot löydetyistä vioista sekä tehdyistä töistä on helppo jakaa asiakkaalle tai vakuutusyhtiölle.

Topdon Elite, Smart ja MAX järjestelmätesterit mahdollistavat todella laajasti ajoneuvojen toimintojen säätämistä. Alla muutama esimerkkivideo Elite laitteen käytöstä. Ensimmäisessä videossa Mercedes Benz E-mallissa kytketään Bluetooth audio päälle. Tämä asetus on oletuksena W212 ja W204 versioissa poissa päältä, mutta se saadaan helposti ja nopeasti käyttöön Elite järjestelmätesterillä.

Alla olevassa videossa käydään läpi VW/VAG autojen korkeajänniteakun irtikytkentä Topdon Elite testerillä. HUOM! Irtikytkentä vaatii SFS 6002 sähkötyöturvallisuustutkinnon.

Myös online ohjainlaitepäivitykset onnistuvat Topdon järjestelmätesterillä seuraaviin merkkeihin: Audi, VW, Skoda, MB, BMW, Porche, Jaguar/Landroiver, Nissan, Renault ja lisääkin tulossa kokoajan. Alla video miten Topdon Elitellä saa tehtyä ohjainlaitteiden ohjelmien päivitykset online-toiminolla. Videossa Audi Q7 johon päivitetään korkeustason säädön ohjainlaitteen ohjelman.

Lisenssi & lisävarusteet

Topdon järjestelmätesteriin kuuluu mukana aina 2 vuoden lisenssi, jonka voi uusia helposti. Lisenssin uusiminen ei kuitenkaan ole pakollista, eikä laite lopeta toimintaansa jos lisenssiä ei uusita. Raskaan kaluston lisenssi on 1 vuoden pituinen. Vain uudet päivitykset ajoneuvoista ja toiminnoista eivät ole enää ladattavissa. Useilla kilpailijoilla lisenssit ovat pakollisia, että laitetta pystyy käyttämään ja esimerkiksi Bosch testerin uusi täyslisenssin vuosihinta on n. 2000€ alv. 0%, eli melkein saman hintainen kuin koko Topdon Elite testeri 2 vuoden lisenssillä.

Työskentelyä täydentäviä lisävarusteita on saatavilla myös suuri määrä, esimerkiksi T-Ninja koodauslaite, jolla voidaan päivittää ja koodata usean eri automerkin avaimet sekä virginoida ja kloonata ohjainlaitteita. Muita lisävarusteita mm. oskilloskooppi, akkutesteri, endoskooppi, TPMS kapula sekä ADAS lisäosat.

Topdon Phoenix Elite on henkilö- ja pakettiautoille suunnattu järjestelmätesteri malli. Loistava joka korjaamon perustesteri. Kaikki automerkit, henkilö- ja pakettiautot, vikakoodin luku, kaikkien järjestelmien testaus, komponenttitestaus, komponenttien käyttönotot, avainten käyttöönotot, online ohjelmoinnit useaan automerkkiin, mm. Mercedes, BMW, VW, Audi… Todella hyvä toiminto on suorapääsy eri nollaus ja perusasetustoimintoihin. Tukee eurooppalaisten autojen lisäksi aasialaisia ja amerikkalaisia autoja joissa SAE testiprotokolla. Tukee myös uusien autojen nopean FD CAN-väylän kautta tehtävää diagnostointia (ei passthru J2354 ominaisuutta).

Hinta sisätää järjestelmätesterin, kattavan tarvikepaketin sekä 2 vuoden päivityslisenssin. Lisenssiä ei ole pakko maksaa, laite jää toimimaan. Online ohjelmoinnit vaativat lisenssin uusimisen, mutta ohjainlaitteiden online ohjelmointi on aika harvoin tarpeellinen tavallisessa korjaamossa. Tarvikepaketissa mukana kaikki tarvittavat liittimet ja adapterit laitteen ja ajoneuvon yhdistämistä varten.

Järjestelmätesterin tärkeimpiä ominaisuuksia:
 • Pystyy lukemaan myös uudet nopealla FD CAN väylätekniikalla olevat autot!
 • Mercedeksen varianttikoodaukset, SCN koodaukset ja ohjainlaitepäivitykset
 • Vikakoodit, komponenttitestit, ohjainlaite sovitukset, avaimien käyttöönotot … todella paljon toimintoja.
 • Laaja merkkikattavuus, eurooppalaiset, aasialaiset ja amerikkalaiset autot
 • Toteutus pad-tyyppisellä laitteella jossa 10,1 ” näyttö ja iskunkestävä suojakuori
 • Liittimet/adapterit myös vanhempiin automalleihin, mm. Mercedeksen 38 napainen ja BMW 20 napainen liitin
 • Vikakoodien luku automaattisella VIN numeron tunnistuksella
 • Pikatoiminnot järjestelmien nollauksiin: Öljynvaihto/huolto, sähköinen käsijarru, akun vaihto, kaasuläpän perusasetus, ohjauskulma-anturin perusasetus, rengaspaineanturien resetointi, valojen perussäätö.
 • Signaalimittaukset komponenteilta lukuina ja graafeina
 • Laitteistojen ohjaukset, käyttöönotot ja adaptiot
 • Mahdollisuus etädiagnoosiin netin kautta vaikka toimipisteiden välillä jos tarvetta saada tukea vianhaussa tai koodauksissa.
 • Hinta käyttövalmiina tarvittavine kaapeleineen sisältäen kahden vuoden lisenssin
 • Lisenssin/päivitysten vuosihinta n. 500 € kahden vapaavuoden jälkeen
 • Testeriä voi käyttää vaikka lisenssiä ei uudisteta, online osiot vaativat lisenssin uudistamisen.

Topdon Phoenix Smart on samanlainen 10″ tabletti järjestelmätesteri, kuin Elite ja siinä on samat toiminnot. Mukana myös VCI-laite, jossa kattavasti testiprotikollat mm. uusin nopea FD CAN, myös passthru J2354 ominaisuus, pistokesarja vanhempiin  ei OBD autoihin mm. MB 38-napainen  ja BMW 20-napainen pyöreät pistokkeet

Erona näiden kahden laitteen välillä on se, että Smart laitteessa on mukana VCI-laite, joka sopii myös 24 V autoille ja siten järjestelmä voidaan täydentää HD-ohjelamalla. HD-ohjelmassa on kuorma-, linja-auto ja työkone lisenssi, jonka avulla laite soveltuu myös raskaan kaluston kanssa työskentelyyn. VCI-laitteessa myös passthru J2534 toiminto.

Topdon Phoenix Max on muita versioita suurempi, jopa 13,3″ kokoinen tabletti, jossa on tehokkaampi prosessori sekä enemmän muistia. Mukana myös VCI-laite, jossa kattavasti testiprotikollat mm. uusin nopea FD CAN, myös passthru J2354 ominaisuus, pistokesarja vanhempiin  ei OBD autoihin mm. MB 38-napainen  ja BMW 20-napainen pyöreät pistokkeet.

Max järjestelmätesterissä on iso akku (18600mAh), joka kestää vaikka usean päivän jatkuvan käytön. Kaikki yllämainitut ominaisuudet löytyvät myös tästä mallista sekä enemmän online ohjelmointitoimintoja kuin Elitessä/Smartissa. Pakettiin kuuluu myös 4-kanavainen oskilloskooppi vakiona. Näiden lisäksi laitteeseen on mahdollista hankkia myös HD-ohjelmisto eli raskaan kaluston ohjelmisto.Kiinnostuitko? Pyydä tarjous tai soita 09 3508 1020