Ota yhteyttä

Myynti
09 3508 1020
Huoltotilaukset
09 3508 1031
Varaosat
09 3508 1023

Tuoteryhmät

Ilmankuivaimet

Kompressorin tuottama paineilma ei aina suoraan sovellu paineilmalaitteiden käytettäväksi, paineilmassa olevien epäpuhtauksien johdosta. Paineilman laatua on helppo parantaa yksinkertaisilla menetelmillä.

Ilmankuivaimen ansiosta paineilman laatu pysyy vakiona, ulkoilman vaihteluista huolimatta. Sateisina kesäpäivinä ilmakosteuspitoisuus ja lämpötilanvaihtelut voi olla suuria. Lämpimään ilmamassaan on sitoutunut suuri määrä vettä vesihöyryänä, joka tiivistyy kompressorissa vedeksi.

Ilmamassassa on aina epäpuhtauksia, keväästä syksyyn ilmassa on vapaasti leijuvia hiukkasia mm. siitepölyjä ja itiöitä, joita kompressorin ilmuilman karkeasuodatin ei suodata. Paineilmasäiliössä juuri puristettu ilma on lämpimämpää kuin paineilmaverkoston lämpötila, paineilmaverkosto toimii lauhduttimena ja epäpuhtaudet kertyvät verkostoon ja käytettäviin laitteisiin.
Jotkut tuotantoprosessit, kuten ruiskumaalaus automaalaamoissa, ovat hyvin kosteusherkkiä, jonka vuoksi niissä on erityiset laatuvaatimukset mm. paineilman kosteuden osalta (ISO 8573-1:2010 painekastepiste luokka 4).

Jäähdytyskuivaimella lauhdevesi erotetaan ja poistetaan paineilmasta. Kuivain laskee paineilman +3 °C:een lämpötilaan (painekastepistelämpötila), jolloin vesihöyry tiivistyy nesteeksi ja se voidaan erottaa paineilmasta.

Jäähdytysilmankuivaimella päästään yleensä riittävään, ISO 8573-1:2010 painekastepiste luokkaan 4, veden osalta. Absorptio kuivaimilla päästään painekastepiste luokiin 1-3. Absorptio kuivaimia käytetään tiloissa joissa on erityiset puhtausvaatimukset esim. lääke- ja elektroniikkateollisuudessa.

Hiukkas- ja öljynerotussuodattimilla paineilmasta voidaan puhdistaa epäpuhtauksia

Kompressorista 900 l/min kosteutta poistava ilmakuivain.
Kompressorista kosteutta poistava kuivain 1200 l/min teholla.
Kompressorista 1800 l/min kosteutta poistava ilmakuivain.
Eritäin tehokas paineilmasta kosteutta poistava jäähdytyskuivain 2500 l/min (150 m³/h) teholla.
TXDRY-sarjan ilmankuivaimet esisuodatuksella ja automaattisella vedenpoisto ventiilillä. Teho 33 m³/h - 630 m³/h