Ota yhteyttä

Myynti
09 3508 1020
Huoltotilaukset
09 3508 1031
Varaosat
09 3508 1023

Tuoteryhmät

Paineilmalaitteet

Mäntäkompressori soveltuu käyttöön kun kompressorin käyttöaste on alle 60 % tunnissa. Mäntäkompressorissa tuotetussa paineilmassa öljypitoisuus on korkeampi, koska öljyä sekoittuu paineilmaan männän voitelusta.
Ruuvikompressorin paineilman tuotto on tasaista ja soveltuu käyttöön kun kompressorin käyttöaste on 50 – 100 % tunnissa. Öljypitoisuus on pienempi, mutta ruuvikompressorikin tarvitsee öljyä pyörivien osien voiteluun.

Paineilman jakeluverkostoon liitetyssä kompressorissa on suositeltavaa hankkia ilmankuivain perään. Ilmankuivain pienentää merkittävästi epäpuhtauksien määrää paineilmaverkostossa. Näitä epäpuhtauksia ovat esimerkiksi vesi-, öljy- ja hiukkaspitoisuudet.

Ilmankuivaimen ansiosta paineilman laatu pysyy vakiona, ulkoilman vaihteluista huolimatta. Sateisina kesäpäivinä ilmakosteuspitoisuus ja lämpötilanvaihtelut voi olla suuria. Lämpimään ilmamassaan on sitoutunut suuri määrä vesihöyryä, joka tiivistyy kompressorissa vedeksi. Ilmamassassa on aina epäpuhtauksia, keväästä syksyyn ilmassa on siitepölyjä ja sienien itiöitä. Paineilmasäiliössä juuri puristettu ilma on lämpöisempää kuin paineilmaverkoston lämpötila, paineilmaverkosto toimii lauhduttimena ja epäpuhtaudet kertyvät verkostoon ja käytettäviin laitteisiin. Muita kompressorin valinnassa huomioitavia seikkoja on esimerkiksi se, että paineilmakompressori tuottaa lämpöä moottoritehoa vastaavan määrän, taajuusmuutaja voi pienentää kompressorin energiankulutusta yli 30 %, (suurin säästö tulee moottorien käynnistyskertojen vähenemisestä) ja kompressorin käynnistysvirta voi olla jopa 1,5-kertainen normaaliin.

Lisää teollisuuden kompressoreista löytyy Finnkoneen teollisuus sivuilta tämän linkin takaa.

Mäntäkompressori 150L säiliöllä ja 385 l/min vapaatuotolla.
Varmatoimiset FIAC Long Life teollisuussarjan mäntäkompressorit -14 bariin.
Eritäin tehokas paineilmasta kosteutta poistava jäähdytyskuivain 2500 l/min (150 m³/h) teholla.
Todella tehokas teollisuustason ruuvikompressori, 72 m³/h - 410 m³/h.
Ecodoran ½" paineilmakela 25 tai 50 metrin letkulla.
Tehokas polttomoottorimäntäkompressori Hondan moottorilla.
1900 l/min tuottava ruuvikompressori 270L säiliöllä.
860 l/min tuottava ruuvikompressori 270L säiliöllä.
720 l/min tuottava ruuvikompressori 270L säiliöllä.

Sivut