Sopivat rengaskoneet tarpeen mukaan - Finnkone
755
post-template-default,single,single-post,postid-755,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.7.9,woocommerce-no-js,mega-menu-max-mega-menu-1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Sopivat rengaskoneet tarpeen mukaan

Rengaskoneet

Rengastöihin on tarjolla hyvin monenlaisia koneita, joista pitää valita sopiva käyttäjän tarpeisiin.

Erilaiset lisäominaisuudet parantavat rengastöiden nopeutta ja mahdollistavat myös vaativampien renkaiden asennuksen, mutta ne myös nostavat laitteiden hintaa. On siis tarkasteltava koneen valintaa sekä teknisestä että taloudellisesta näkökulmasta.

Pienessä henkilöautokorjaamossa, jossa rengastyöt ovat satunnaisia ja vaihdettavat renkaat tavallisia, riittää sivulle kääntyvällä työkalupuomilla varustettu perus rengaskone kuten Werther Titanium 100. Jos halutaan nopeuttaa perusrenkaiden vaihtotyötä kannattaa valita renkaan vaihtokone, jossa pöytä pyörii kahdella nopeudella kuten Wether Titanium 200.

Kun rengastyöt lisääntyvät ja mukaan tulevat matalaprofiiliset renkaat, tarvitaan rengaskoneeseen lisää ominaisuuksia. Kun koneessa on taaksepäin kallistuva puomi ja se varustetaan asennusta helpottavalla apuvarrella, selvitään jo varsin vaativista rengastöistä. Kun koneen ominaisuuksiin lisätään ilmaisku, kuten Titanium 300 rengaskoneessa, asettuvat löysemmätkin renkaat helposti vanteelle.

Saatavana on myös ns. pöydättömiä malleja, joita käytetään erityisesti suurien ja vaativien renkaiden asennustöissä. Tällaiset koneet ovat käytössä yleensä rengasliikkeissä, joissa on riittäviä määriä näitä vaativia asennustöitä. Tavanomaiset rengastyöt kannattaa kuitenkin hoitaa pöytämallisella koneella työn nopeuden takia, joten tarvitaan useampia koneita, mikä tietenkin rengasliikkeissä on tavallista.

Uutena rengaskoneena markkinoille on tullut ns. rengasraudaton tai koukkupäinen malli, jossa työkalupää kääntyy kuten esim. HPAfaip M42 LL. Tällä rengaskonemallilla selvitään sekä tavallisista rengastöistä nopeasti että pystytään tarvittaessa tekemään vaativiakin rengastöitä.

Tavanomaisia lisävarusteita rengaskoneissa ovat aluvannesuojat, joilla pyritään välttämään vanteiden vahingoittuminen asennustöiden yhteydessä. Saatavana on myös paineilmatykkejä, joilla saadaan aikaan ilmaisku, mikäli rengaskone ei ole varustettu tarvittavalla laitteella. Renkaan asennukseen tarvittavia tarvikkeita löytyy myös laaja valikoima.

Myös raskaan kaluston renkaille löytyy suuri määrä erikokoisia ja erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja koneita.

Liikennöitsijät hankkivat yleensä kuorma-auton renkaille sopivia koneita, joilla voidaan tehdä rengastyöt maksimissaan 24-26 tuuman vanteille, kuten Wertherin Titanium 100 rengaskone. Seuraavassa kokoluokassa pystytään vaihtamaan myös traktorin renkaita. Nämä koneet ovat yleensä manuaalisia, joissa työkalun käännöt ja monet säädöt tehdään käsin.

Kun siirrytään rengasliikkeiden käyttämiin koneisiin, koneiden koko kasvaa ja ominaisuudet lisääntyvät.

Tällöin puhutaan useimmiten automaattikoneista, joissa työkalun ohjaus tehdään ohjausyksiköstä tarvitsematta puuttua käsin työkalun kääntöihin, kuten Beissbarth Servomat MS 78 rengaskoneessa.

Uusimpana tulokkaana kuorma-auton renkaiden asennustöihin on vähän tilaa vievä mobiilimalli, joka mahtuu myös pakettiautoihin. M&B Engineering Dido 26MV rengaskone & tasapainotuskone yhdistelmän voi siis sijoittaa huoltoauton kyytiin ja tehdä rengastyöt missä vain!

Rengaskoneen valinnassa kannattaa lähteä niistä tarpeista, joita omissa rengastöissä vaaditaan kuten rengastöiden määrästä ja vaihdettavien renkaiden ominaisuuksista. Näin saadaan kuhunkin tarpeeseen sopiva kone, joka myös hinnaltaan on järkevä.Kiinnostuitko? Pyydä tarjous tai soita 09 3508 1020