Ota yhteyttä

Myynti
09 3508 1020
Huoltotilaukset
09 3508 1031
Varaosat
09 3508 1023

Tuoteryhmät

Kompressorit

Energiatehokas paineilmajärjestelmä Finnkone Oy:ltä. Valikoimaamme kuuluu:

- Mäntäkompressorit ja ruuvikompressorit
- Taajuusmuuttaja ohjatut kompressorit
- Polttomoottori kompressorit
- Ilmankuivaimet
- Teho 0,75 - 132 kW ja paineilman maks. tuotto 21 m3/min.

Kompressoria hankittaessa useat korjaamon omistajat miettivät, mikä olisi se oikea kompressori meidän käyttötarkoitukseen? Periaatteessa valinta on helppoa, kun mietitään kuinka paljon kompressoria käytetään.

Jos käyttö on satunnaista eikä kovin suurta, sopiva kompressori on mäntäkompressori. Mäntäkompressori soveltuu hyvin pienelle autokorjaamolle, koska ilman tarve on satunnaista. Sen huonona puolena on kova ääni, joka ei haittaa, jos kompressori voidaan sijoittaa erilliseen äänieristettyyn tilaan. Jos tämä ei ole kuitenkaan mahdollista niin valinta on hiljainen mäntäkompressori. Valikoimastamme löytyy myös hiljaisia mäntäkompressoreita, joiden käyntiääni on hyvän eristyksen ansiosta niin hiljainen, että ne voidaan sijoittaa työtilaan. Mäntäkompressori soveltuu käyttöön kun kompressorin käyttöaste on alle 60 % tunnissa. Mäntäkompressorissa tuotetussa paineilmassa öljypitoisuus on korkeampi, koska öljyä sekoittuu paineilmaan männän voitelusta.

Kun paineilman käyttö on jatkuvaa, oikea valinta on ruuvikompressoriTämä kompressori on myös niin hiljainen ettei vaadi äänieristettyä tilaa. Ruuvikompressorin etuna on eittämättä myös paineilman parempi laatu.  Ruuvikompressorin paineilman tuotto on tasaista ja soveltuu käyttöön kun kompressorin käyttöaste on 50 – 100 % tunnissa. Öljypitoisuus on pienempi, mutta ruuvikompressorikin tarvitsee öljyä pyörivien osien voiteluun.

Paineilman jakeluverkostoon liitetty kompressori on suositeltavaa varustaa ilmankuivaimella. Ilmankuivain pienentää merkittävästi epäpuhtauksien määrää paineilmaverkostossa. Näitä epäpuhtauksia ovat esimerkiksi vesi-, öljy- ja hiukkaspitoisuudet. Ilmankuivaimen ansiosta paineilman laatu pysyy vakiona, ulkoilman vaihteluista huolimatta. Sateisina kesäpäivinä ilmakosteuspitoisuus ja lämpötilanvaihtelut voi olla suuria. Lämpimään ilmamassaan on sitoutunut suuri määrä vesihöyryä, joka tiivistyy kompressorissa vedeksi. Ilmamassassa on aina epäpuhtauksia, keväästä syksyyn ilmassa on siitepölyjä ja sienien itiöitä. Paineilmasäiliössä juuri puristettu ilma on lämpöisempää kuin paineilmaverkoston lämpötila, paineilmaverkosto toimii lauhduttimena ja epäpuhtaudet kertyvät verkostoon ja käytettäviin laitteisiin. Muita kompressorin valinnassa huomioitavia seikkoja on esimerkiksi se, että paineilmakompressori tuottaa lämpöä moottoritehoa vastaavan määrän, taajuusmuutaja voi pienentää kompressorin energiankulutusta yli 30 %, (suurin säästö tulee moottorien käynnistyskertojen vähenemisestä) ja kompressorin käynnistysvirta voi olla jopa 1,5-kertainen normaaliin.

Näiden lisäksi kompressorin valinnassa on hyvä huomioida, että jos paineilman kulutus on suurta niin kannattaa kiinnittää huomiota myös kompressorin energian kulutuksen. Tätä voidaan hallita tehokkaasti taajuusmuuntimella (invertter). Invertteri kompressorin avulla sähkönkulutus on sidottu käyttömäärään. Taajuusmuuntimen avulla saat siis parhaan hyödyn irti laitteestasi oli sinulla sitten hilainen kompressori tai normaali kompressori. Kyseiset kompressorit ovat toki hieman korkeammassa hintaluokassa, mutta maksavat itsensä takaisin hyvinkin nopeasti energian hinnassa. Kysy lisää myynnistämme – teemme laskelman.

160 l/min tuottava paineilmakela kompressorilla
Polttomoottorikäyttöinen kompressori jossa myös aggregaatti
480 l/min vapaatuottava erittäin hiljainen mäntäkompressori.
Ruuvikompressori 450 l/min @10bar tuotolla
Pienikokoinen, erittäin hiljainen, liikuteltava ruuvikompressori
860 l/min tuottava ruuvikompressori 270L säiliöllä.
622 l/min vapaatuottava erittäin hiljainen mäntäkompressori, 5,5 kW-teholla.
Tehokas suorakäyttö ruuvikompressori taajuusmuuttajaohjauksella. Säätää paineilmantuottoa kulutuksen mukaan, energiansäästö merkittävä.
Tehokas ruuvikompressori taajuusmuuttajaohjauksella. Säätää paineilmantuottoa kulutuksen mukaan, jolloin energiansäästö on merkittävä.

Sivut