Ota yhteyttä

Myynti
09 3508 1020
Huoltotilaukset
09 3508 1031
Varaosat
09 3508 1023

Tuoteryhmät

Autokorjaamon perustaminen ja laitekanta

Autokorjaamon perustaminen ja laitekanta

Tämän kertaisessa blogissamme käymme hieman läpi autokorjaamon perustamiseen liittyviä asioita.
Emme mene ihan liiketoimintasuunnitelman tasolle, sen oletamme kaikilla yritystä perustavilla olevan jo mietittynä. Tarkoitus on enemmän kertoa missä asioissa me voimme auttaa.

Green deal ilmastosopimus solmittiin; vaihtoehtoisista käyttövoimista valtavirtaa

Torstaina 22.11.2018 autoala, liikenne- ja viestintäministeriö sekä ympäristöministeriö solmivat vapaaehtoisen ’Green deal’ ilmastosopimuksen. Sopimuksen tarkoituksena on edistää liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä tukemalla autokannan siirtymistä nolla- ja vähäpäästöiseksi.

Raskaankaluston akselistosuuntaus

Usein kuulee sanottavan kuorma-autojen ja perävaunujen akselistojen suuntausta turhaksi puuhaksi, ``Kyllä ne takapyörät siellä mukana tulee.´´

2-pilarinostinten monet edut

Finnkoneen laaja valikoima 2-pilarinostimia tarjoaa vaihtoehtoja moniin eri korjaamoihin. 3-4 tonnia nostavat sähkömekaaniset nostimet ja 4-7 tonnin kapasiteetilla varustetut sähköhydrauliset nostimet soveltuvat useimpien korjaamoiden käyttöön.

Nostininvestointia miettiessä on hyvä ajatella etukäteen, minkälaista kalustoa nostetaan nyt ja tulevaisuudessa.

Typpeä renkaisiin

Renkaiden täyttäminen ilman sijasta typellä tuo autoilijalle monia etuja ja typen käyttö onkin yleistymässä.

Pakokaasujen poistojärjestelmät

Polttomoottoreiden palamisjätteenä muodostuu myrkyllisiä aineita, joita ei voi suodattaa. Näitä aineita ovat mm. hiilimonoksidi (CO), palamattomat hiilivedyt (HC) sekä erilaiset typenoksidit (NOx). Ko. yhdisteet ovat erittäin vaikeita havaita ja osa niistä on syöpävaarallisia. Edellä mainittujen seikkojen takia on erittäin tärkeää, että korjaamoilla ja katsastusasemilla on hyvin toimiva ja oikein mitoitettu pakokaasujen poistojärjestelmä, joka imee pakokaasut ja epäpuhtaudet ulos työtilasta.

Ilmastoinnin uudet aineet

Uusien autojen ilmastoinnissa ollaan siirtymässä maailmanlaajuisesti uuteen R1234yf kylmäaineeseen. Vaikka tehtävä on sama kuin vanhoilla aineilla, eroaa tämä monilta osin käytössä olevista, kuten yleinen R134 kylmäaine. Suurin syy siihen siirtymisessä on ollut uuden aineen pienempi ympäristörasitus. Kun vanhan tetrafluorietaanin (R134) viitearvo on 1300, on uuden tetrafluoripropeenin (R1234yf) viitearvo vain 4. EU:n määräämä raja-arvo on 150.

Autokorjaamon myynnin kasvattaminen

Avainsana tämän päivän markkinoinnissa on asiakaslähtöisyys. Se tarkoittaa sitä, että kasvattaakseen myyntiään korjaamon on pystyttävä vastaamaan asiakkaiden odotuksiin paremmin kuin kilpailijat. Asiakas odottaa, että asiointi korjaamolla on sujuvaa, auto saadaan nopeasti takaisin käyttöön, eikä laskussa tule yllätyksiä.

Miksi verkkokaupassa asioiminen kannattaa?

Meillä Finnkoneella on tavoitteena tarjota asiakkaillemme luotettavia laitteita ja tehdä asiointi kanssamme mukavaksi.  Osana palvelujamme kehitämme verkkokauppaamme jatkuvasti. Jo nyt verkkokaupassamme on tarjolla laaja valikoima tarvikkeita ja pienempiä laitteita. Isompien ja teknisempien laitteiden osalta tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden keskustella tuotteista myyjiemme kanssa, jolloin voidaan varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaat tuotteet kuhunkin tarpeeseen.

Korirakenteet muutoksessa autoteollisuudessa

 

Autonvalmistajat ovat kovan haasteen edessä. Samalla kun halutaan, että autot ovat turvallisia niiden pitäisi olla myös vähäpästöisiä. Tämä on johtanut siihen, että korirakenteiden metallit ovat muuttuneet ja muuttuvat koko ajan kevyempään suuntaan. Myös muoveja käytetään eri muodoissaan paljon.

Nykyisin käytetään ainakin seuraavia metalleja: Ultra High Strength Steel UHSS, Extra High Strengh Steel EHSS, Very High Strengh Steel VHSS, High Strengh Steel HSS, Mild Steel MS, alumiini eri seoksina (Al & Si, Mg, Zn) sekä magnesium.

Sivut